Werken en leren combineren bij het Automotive College

Er is veel werk in de autobranche. Wil jij direct aan de slag maar ook een diploma halen? Dat kan! Kies de bbl-opleiding die jou aanspreekt, zoek een passende baan en ga meteen aan het werk.

In een bbl-opleiding leer je vooral door te doen, te werken in de praktijk. Je gaat drie of vier dagen per week werken bij een erkend leerbedrijf en je komt één of twee dagen per week naar school. Op de website stagemarkt kun je alle erkende leerbedrijven vinden en per opleidingsrichting de beschikbare leerwerkplekken. Je kunt deze leerroute volgen bij alle colleges van de Tech Campus: Tech College, ICT College, Automotive College en het Bouw & Interieur College. 

Samenwerking met Innovam
Onderwijsleerbedrijf Innovam is het kennis- en opleidingscentrum voor de mobiliteitsbranche. Dankzij nauwe samenwerking met Innovam dichten we de kloof tussen onderwijs en bedrijfsleven. 

Check de opleidingen

Wil jij werken en leren combineren? Bekijk hier alle bbl-opleidingen van Automotive College! Van entree-niveau tot niveau 4!
Bekijk de opleidingen

Starten in september?

Dat kan! Je kunt je nog aanmelden voor onze bbl-opleidingen. Zorg wel dat je voor 1 september een leerwerkplek hebt.
Meld je snel aan!

Je hebt inkomsten en je leert heel veel. Dat is een goeie combinatie voor mij.

"Ik zit op school bij ROC Midden Nederland, daar volg ik een drie-jarige bbl-opleiding tot eerste automonteur. Ik kom van de Havo en omdat ik geen zin meer had om nog vier jaar in de boeken te zitten heb ik ervoor gekozen om deze opleiding te gaan doen. Je hebt inkomsten, plus je leert heel veel. Dat is een goeie combinatie voor mij, dus daarom ben ik hier als automonteur aan het werk. Je moet natuurlijk technisch zijn, je moet zelfstandig kunnen werken aan een auto en je moet natuurlijk verantwoordelijk zijn omdat je werkt aan de auto van een ander. Dat zijn de goede eigenschappen voor een automonteur!"

Student Ronny
Ik kom van de Havo en omdat ik geen zin meer had om nog vier jaar in de boeken te zitten heb ik ervoor gekozen om deze opleiding te gaan doen. Je hebt inkomsten, plus je leert heel veel. Dat is een goeie combinatie voor mij.

Ronny over zijn bbl-opleiding tot eerste automonteur

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: