Werken en leren bij het Automotive College

Er is veel werk in de techniek. Wil jij direct aan de slag maar ook een diploma halen? Dat kan! Kies de bbl-opleiding die jou aanspreekt, zoek een passende baan en word specialist in jouw vakgebied.

Werken én naar school
In een bbl-opleiding leer je vooral door te doen, te werken in de praktijk. Je gaat drie of vier dagen per week werken bij een erkend leerbedrijf en je komt één of twee dagen per week naar school. Op de website stagemarkt kun je alle erkende leerbedrijven vinden en per opleidingsrichting de beschikbare leerwerkplekken. Je kunt deze leerroute volgen bij alle colleges van de Tech Campus in Nieuwegein: Tech College, ICT College, Automotive College en het Bouw & Interieur College. 

Check de opleidingen

Wil jij werken en leren combineren? Bekijk hier alle bbl-opleidingen van Tech College! Van entree-niveau tot niveau 4!
Bekijk de opleidingen

Starten in februari?

Dat kan! Je kunt je nog aanmelden voor onze bbl-opleidingen. Zorg wel dat je voor de start van de opleiding een leerwerkplek hebt.
Meld je snel aan!

'Automonteurs zijn steeds meer met een computer bezig'

Richard is student aan de opleiding Automotive Engineer niveau 4. Hij loopt twee à drie dagen per week stage bij Verkerk Volvo in Utrecht. ‘Voordat ik aan deze opleiding begon, had ik grote interesse in auto’s. Ik dacht toen dat ik vooral distributieriemen zou gaan vervangen en olie zou moeten verversen. Tot nu toe heb ik meer draden gezien, dan olie ververst. Automonteurs zijn steeds meer met een computer bezig. Er zijn specialisten nodig voor bepaalde motoronderdelen. Ik leer veel van de meer ervaren technici.’ 

Student Richard

Stage lopen bij een Land Rover-dealer

Student Wouter van de opleiding Technisch Specialist Personenauto’s loopt stage bij een Land Rover-dealer. Wouter: ‘Ik heb voor het eerst een versnellingsbak uit elkaar gehaald, omdat hij het niet meer deed. Er bleken twee lagers kapot te zijn. Ik weet zeker dat ik iets in auto’s wil blijven doen: motorisch sleutelen. Ik vind het erg mooi om erachter te komen hoe alles werkt, hoe complex het in elkaar zit en hoe het blijft werken. Het Automotive College is een heel fijne school. Ik word goed geholpen door de docenten en mijn mentor.'

Wouter

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: