IDRT (Innovatief Duurzaam Race Team)

IDRT - Innovatief Duurzaam Raceteam - is een uniek raceproject van het Automotive College en Bas Koeten Racing. Het team bestaat uit studenten van het college die samen met medewerkers van Bas Koeten een BMW E30 volledig hebben gestript en vervolgens opnieuw hebben opgebouwd. De geprepareerde raceauto (Bi-fuel) doet mee in de DNRT E-30 cup. De studenten onderhouden de auto voor, tijdens en na de wedstrijden. De technische begeleiding van de teamleden is in handen van Bas Koeten Racing.

Dutch National Racing Team (DNRT)
Het team neemt deel aan de DNRT, de Dutch National Racing Team. De Stichting DNRT  is er om het racen op amateurniveau mogelijk te maken. Doelstelling is dat de deelnemers aan de 'ZAC' (ZomerAvondCompetitie) Races het heel erg naar hun zin hebben en dat de kosten zo laag blijven als maar enigszins mogelijk is. De Stichting is van origine een raceteam die op nationaal en internationaal terrein zijn sporen heeft verdiend. 19 jaar geleden werd de koers van organisator ingeslagen. Vooral om met een nieuw systeem autosport betaalbaar te maken.

Excellentieproject
Het IDRT is één van de excellentieprojecten van ROC Midden Nederland. Excellentieprojecten zijn opgezet om de studenten naast hun reguliere studie iets extra's toe te voegen aan hun CV. Aan het eind van het project of je studie krijg je een getuigschrift voor je deelname.

"Het is voor ons team iedere keer weer een uitdaging om de auto zo af te stellen dat de coureur in de top 10 van de race eindigt!"

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: