Verkoopmanager & Aftersalesmanager Mobiliteitsbranche - bol

 • Niveau 4
 • BOL

Wat doe je als Verkoopmanager & Aftersalesmanager Mobiliteitsbranche?

Als commercieel talent werk je in de showroom of bij de aftersalesafdeling van een auto, motor of nautisch bedrijf. Je stuurt hier een team van verkoop- en serviceadviseurs aan en samen met je team zorg je voor tevreden klanten.

Als Verkoop- & Aftersalesmanager wil je natuurlijk dat iedereen de beste resultaten behaalt. Het ene moment heb je klantencontact en het andere moment stuur je het team aan of werk je aan een businessplan voor de locatie. Je doet samen met je leidinggevende er alles aan om de zaak goed draaiend te houden.

Is dit iets voor mij?

Ben je een commercieel talent, hou je van auto’s, motoren of boten? Zit klantcontact in je bloed en kun je leidinggeven? Dan is de opleiding iets voor jou!

Open avond 12 oktober

Open avond 12 oktober

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / Niveau 4

Duur

3 jaar

Start

Augustus 2024

Lesgeld

€ 1.357,-

Crebonummer en naam

 • 25713 Manager Mobiliteitsbranche

Wat leer je?

De opleiding bereidt je perfect voor op een carrière in het bedrijfsleven. Je leert hoe je in de showroom en online klanten werft, hoe je een team aanstuurt en hoe je financiële en commerciële plannen maakt.

Naast commerciële vakken krijg je ook techniek. Na afloop van deze opleiding beschik je niet enkel over commerciële- en leidinggevende vaardigheden, ook heb je veel technisch inzicht gekregen. Je wordt dus opgeleid tot een commercieel technisch leidinggevende.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je krijgt les in vakken die je nodig hebt voor je toekomstige beroep, een aantal algemene vakken en je gaat op stage. De opleiding heeft veel leuke en leerzame extra’s in binnen- en buitenland: je bezoekt beurzen zoals de Motor Show in Essen, de Autosalon in Frankfurt of Parijs en natuurlijk de AutoRai. De opleiding tot Verkoop- & Aftersalesmanager Mobiliteitsbranche is zeer breed. Je krijgt onder andere de volgende vakken: 

 • Verkooptechnieken
 • Sales               
 • E-commerce
 • Marketing
 • Personeelsmanagement
 • Techniek 
 • Bedrijfseconomie
 • Aftersales
 • Keuzemogelijkheid 1 vak per jaar (keuzedelen)

Daarnaast volg je algemene vakken: Nederlands, Engels, rekenen en Loopbaan en Burgerschap

Deze skills ga je leren

Bedrijfskunde

Team aansturen

Commercieel inzicht

Zelfstandig werken

Acquisitie en relatiebeheer

Vakkennis

Stage

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij een dealerbedrijf. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. Je stage begint in het tweede semester van het eerste leerjaar. en vormt in de jaren daarna een steeds groter onderdeel van de opleiding. In totaal duurt je stage zo’n 300 dagen. Een begeleider van school helpt je bij de voorbereiding hierop.

Na je opleiding

Na drie jaar studeer je af als Verkoopmanager & Aftersalesmanager Mobiliteitsbranche  en kun je aan de slag bij bijvoorbeeld een autodealer. Of je studeert verder binnen het mbo of je gaat naar het hbo.

Mogelijke opleidingen zijn dan Commerciële Economie of Bedrijfskunde. Je zou ook kunnen starten van een eigen vestiging van een motorvoertuigenbedrijf. Met je diploma voldoe je namelijk aan de ondernemings- en bedrijfstechnische eisen die hiervoor gelden. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

 • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
 • Of een diploma op mbo-niveau 2 of 3 of vergelijkbaar
 • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4

Kennismaken

Na je aanmelding, nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Je maakt dan kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Jouw deelname is belangrijk en daarom verplicht.
Soms is een gesprek nodig, bijvoorbeeld als je nog twijfelt over je studiekeuze of als je extra hulp nodig hebt tijdens je studie. 

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding is het lesgeld voor schooljaar 2023 - 2024: € 1.357,-.

Begin juli informeren we je over de boeken en leermiddelen die je nodig hebt en wat de kosten daarvoor zijn. 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: