Manager Transport en Logistiek (bol, mbo)

BOL - Niveau 4

Wat doe je als manager transport en logistiek?

Je werkt in een groot magazijn of warehouse. Het is jouw taak om de in- en uitstroom van goederen (spullen) te organiseren. Je houdt in de gaten wat er op de werkvloer gebeurt en handelt vragen van klanten af.

Is dit iets voor mij?

Heb jij iets met vervoer en opslag van goederen? Ben je handig met cijfers? Kun je goed organiseren? Communiceer je makkelijk en weet je van aanpakken? Dan is de opleiding Manager Transport en Logistiek iets voor jou!

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / 4

Start

Eind augustus 2020

Crebonummer en naam

25379 Manager Transport en Logistiek

Wat leer je tijdens de opleiding Manager Transport en Logistiek?

Om na je opleiding aan de slag te kunnen, leren we je alles over logistieke planningen maken. Je krijgt ook les in administratie en we leren je managementvaardigheden. Zo kun je na het behalen van jouw diploma direct aan het werk.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je krijgt les in vakken die je nodig hebt voor je toekomstige beroep, een aantal algemene vakken en je gaat op stage. Tijdens de opleiding krijg je de volgende lessen:

 • Opslagtechnieken
 • Opslagbeheersing
 • Vervoerstechniek
 • Vervoersbeheersing
 • Algemeen management
 • Vervoersmanagement

Algemene vakken:

 • Nederlands
 • Engels
 • Rekenen
 • Leren, Loopbaan en Burgerschap

Stage

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij een bedrijf met een groot magazijn. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. Je stage begint in het tweede semester van het eerste leerjaar en vormt in de jaren daarna een steeds groter onderdeel van de opleiding. In totaal duurt je stage zo’n 400 dagen. Een begeleider van school helpt je bij de voorbereiding hierop. Uiteraard zorgt hij ook voor begeleiding tijdens de stage.

Na je opleiding

Na  vier jaar studeer je af als manager transport en logistiek/opslag en vervoer en kun je aan de slag bij een magazijn of warehouse. Of je studeert verder en gaat naar het hbo. Je kunt dan doorstromen naar de opleiding Logistiek en Technische Vervoerskunde of Logistiek en Economie. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

 • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
 • Of een diploma op mbo-niveau 2 of 3 of vergelijkbaar
 • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4.

Kennismaken

Na je aanmelding, nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Je maakt dan kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Je gaat ervaren wat je als student kunt verwachten, bijvoorbeeld door het doen van opdrachten. Jouw deelname is belangrijk en daarom verplicht.

Soms is na de bijeenkomst nog een gesprek nodig, bijvoorbeeld als je nog twijfelt over je opleiding of als je extra hulp kunt gebruiken tijdens je studie. We bespreken dan wat jij nodig hebt om succesvol met je opleiding te starten.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2019 - 2020: € 1.168,-. Het lesgeld voor schooljaar 2020-2021 is nog niet bekend.

Houd rekening met kosten voor leermiddelen en (persoonlijke) onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli staat per opleiding aangegeven welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. Ook aan bepaalde keuzedelen kunnen kosten verbonden zijn. 

Wil je meer weten over lesgeld en schoolkosten; kijk dan op onze website. 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: