Manager Transport en Logistiek (bol, mbo)

 • Niveau 4
 • BOL

Wat doe je als manager transport en logistiek?

Je werkt in een groot transportbedrijf, bijvoorbeeld op de planning of in het warehouse van een grote logistieke dienstverlener. Je geeft leiding aan de medewerkers en je organiseert de goederenstroom van producten en spullen. Ook handel je vragen van klanten af.

Is dit iets voor mij?

Kun je goed organiseren? Kun je goed omgaan met mensen? Lijkt een snel veranderende en vernieuwende werkomgeving jou wat? Dan is de opleiding manager transport & logistiek iets voor jou!

 

Vragen tijdens de zomer

Vragen tijdens de zomer?

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / 4

Start

Eind augustus 2021

Lesgeld

€ 1.216-

Crebonummer en naam

25379 Manager Transport en Logistiek

Video Kyle

Wat leer je tijdens de opleiding Manager Transport en Logistiek?

Om na je opleiding aan de slag te kunnen, leren we je alles over logistieke planningen maken. Je krijgt ook les in administratie en we leren je managementvaardigheden. Zo kun je na het behalen van jouw diploma direct aan het werk.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je krijgt les in vakken die je nodig hebt voor je toekomstige beroep, een aantal algemene vakken en je gaat op stage. Tijdens de opleiding krijg je de volgende vakken;

 • algemeen management
 • transport management
 • logistiek management
 • leidinggeven
 • communicatie
 • ondernemerschap

Algemene vakken:

 • Nederlands
 • Engels
 • Rekenen
 • Leren, Loopbaan en Burgerschap

Stage

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij een bedrijf met een groot magazijn. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. Je stage begint in het tweede semester van het eerste leerjaar en vormt in de jaren daarna een steeds groter onderdeel van de opleiding. In totaal duurt je stage zo’n 400 dagen. Een begeleider van school helpt je bij de voorbereiding hierop. Uiteraard zorgt hij ook voor begeleiding tijdens de stage.

Na je opleiding

Na drie jaar studeer je af als manager transport en logistiek/opslag en vervoer en kun je aan de slag bij een magazijn of warehouse. Of je studeert verder en gaat naar het hbo. Je kunt dan doorstromen naar de opleiding Logistiek & Technische Vervoerskunde, Logistiek & Economie of de Associate Degree Logistiek Management (Hogeschool Utrecht). Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

 • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
 • Of een diploma op mbo-niveau 2 of 3 of vergelijkbaar
 • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4

Kennismaken

Na je aanmelding, nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Je maakt dan kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Je gaat ervaren wat je als student kunt verwachten, bijvoorbeeld door het doen van opdrachten. Jouw deelname is belangrijk en daarom verplicht.

Soms is na de bijeenkomst nog een gesprek nodig, bijvoorbeeld als je nog twijfelt over je opleiding of als je extra hulp kunt gebruiken tijdens je studie. We bespreken dan wat jij nodig hebt om succesvol met je opleiding te starten.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2021 - 2022: € 1.216,-. Studenten krijgen in schooljaar 2021-2022 een eenmalige korting van 50% op het lesgeld en betalen dus € 608,-.

Houd rekening met kosten voor leermiddelen en (persoonlijke) onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli staat per opleiding aangegeven welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. Ook aan bepaalde keuzedelen kunnen kosten verbonden zijn. 

Wil je meer weten over lesgeld en schoolkosten; kijk dan op onze website. 

Direct contact met een docent?

Neem dan direct contact op met Theo Roozen via t.roozen@rocmn.nl of via app, telefoon +31 6 51 51 95 18

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: