Logistiek Teamleider (bbl, mbo)

  • Niveau 3
  • BBL
  • Starten februari 2022

Wat doe je in dit beroep?

Let op: deze opleiding start bij voldoende aanmeldingen ook in februari.

Je werkt in een groot magazijn of warehouse. Je geeft daar leiding aan (assistent) logistiek medewerkers en stuurt het dagelijkse werk aan: het ontvangen en opslaan van goederen en het verzamelen en verzendklaar maken van goederen.

Is dit iets voor mij?

Ben je iemand die snel de leiding neemt in een groep? Kun je goed plannen? Neem je graag beslissingen, maar wil je ook meedraaien op de werkvloer? Dan is de opleiding Logistiek Teamleider iets voor jou!

Open week december

Aanmelden open week december

In het kort

Leerweg / Niveau

BBL / 3

Duur

2 jaar

Start

  • Februari 2022
  • Eind augustus 2022

Crebonummer en naam

25372 Logistiek teamleider

Wat leer je tijdens de opleiding Logistiek Teamleider?

Op school en op het werk leer je onder andere hoe je de ontvangst en opslag van goederen coördineert. Ook leer je alles over goederen verzendklaar maken en de voorraad beheren.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Dit is een bbl-opleiding en dat betekent dat je één dag in de week naar school komt en vier dagen per week in de praktijk leert. Je krijgt les in vakken die je nodig hebt voor je toekomstige beroep en een aantal algemene vakken.

Deze skills ga je leren

Coördineren

Team aansturen

Meedoen aan teamoverleg

Logistiek proces managen

Praktijkervaring

Kennis logistieke processen

Werkend leren

Je bent ongeveer 80 procent van je studie aan het werk. De rest van de tijd volg je lessen op school. Je leert dus vooral door te 'doen'. Deze leerroute wordt de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) genoemd.

Erkend leerbedrijf
Het bedrijf waar je gaat werken moet een erkend leerbedrijf zijn. Dit houdt in dat je er taken kunt uitvoeren die horen bij je opleiding. Je praktijkopleider begeleidt je op de werkplek. Geschikte leerbedrijven vind je op de website Stagemarkt. Op het leerbedrijf voer je werkzaamheden uit die bij je opleiding horen. Je kunt er soms ook praktijkexamens maken. School onderhoudt contact met je praktijkopleider.

Na je opleiding

Na twee jaar studeer je af als logistiek teamleider en kun je aan de slag bij een groot magazijn of warehouse. Of je studeert verder binnen het mbo. Je kunt dan doorstromen naar de opleiding Logistiek Supervisor op niveau 4. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

  • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • Of een diploma op mbo-niveau 2 of vergelijkbaar
  • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4

Let op: Om met een bbl-opleiding te kunnen starten, heb je een baan nodig bij een erkend leerbedrijf. Leerbedrijven vind je op de website van Stagemarkt. Heb je geen baan, dan kun je niet geplaatst worden op de opleiding.

Kosten opleiding

Voor je achttiende betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je wettelijk verplicht lesgeld te betalen. Voor een bbl-opleiding op niveau 3 en 4 is het lesgeld € 612. 

Wil je meer weten over lesgeld en schoolkosten, kijk dan op onze website. 

Houd daarnaast rekening met kosten voor boeken en lesmateriaal. Voor sommige opleidingen moet je ook persoonlijke onderwijsbenodigdheden aanschaffen. 

 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: