Logistiek Teamleider (bbl, mbo)

  • Niveau 3
  • BBL

Wat doe je in dit beroep?

Je werkt in een groot magazijn of warehouse. Je geeft daar leiding aan (assistent) logistiek medewerkers en stuurt het dagelijkse werk aan: het ontvangen en opslaan van goederen en het verzamelen en verzendklaar maken van goederen.

Is dit iets voor mij?

Ben je iemand die snel de leiding neemt in een groep? Kun je goed plannen? Neem je graag beslissingen, maar wil je ook meedraaien op de werkvloer? Dan is de opleiding Logistiek Teamleider iets voor jou!

Vragen tijdens de zomer

Vragen tijdens de zomer?

In het kort

Leerweg / Niveau

BBL / 3

Start

Eind augustus 2021

Lesgeld

€ 612,-

Crebonummer en naam

25372 Logistiek teamleider

Wat leer je tijdens de opleiding Logistiek Teamleider?

Op school en op het werk leer je onder andere hoe je de ontvangst en opslag van goederen coördineert. Ook leer je alles over goederen verzendklaar maken en de voorraad beheren.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Dit is een bbl-opleiding en dat betekent dat je één dag in de week naar school komt en vier dagen per week in de praktijk leert. Je krijgt les in vakken die je nodig hebt voor je toekomstige beroep en een aantal algemene vakken.

Werkend leren

Je bent ongeveer 80% van je studie aan het werk en de resterende tijd volg je lessen op school. Je leert dus vooral door 'te doen'. Deze leerroute wordt ook wel de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) genoemd. Het bedrijf waar je gaat werken, moet een erkend leerbedrijf zijn. Dit houdt in dat je er taken kunt uitvoeren die horen bij je opleiding. Je praktijkopleider begeleidt je op de werkplek.

Op het leerbedrijf voer je allerlei werkzaamheden uit die bij je opleiding horen en maak je mogelijk praktijkexamens. Het college onderhoudt contact met je praktijkopleider. Leerbedrijven vind je op de website Stagemarkt.

Na je opleiding

Na twee jaar studeer je af als logistiek teamleider en kun je aan de slag bij een groot magazijn of warehouse. Of je studeert verder binnen het mbo. Je kunt dan doorstromen naar de opleiding Logistiek Supervisor op niveau 4. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

  • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • Of een diploma op mbo-niveau 2 of vergelijkbaar
  • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4

Let op: Om met een bbl-opleiding te kunnen starten, heb je een baan nodig bij een erkend leerbedrijf. Leerbedrijven vind je op de website van Stagemarkt. Heb je geen baan, dan kun je niet geplaatst worden op de opleiding.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je wettelijk verplicht lesgeld te betalen. Voor een bbl-opleiding op niveau 3 en 4 is het lesgeld € 612,-. Studenten krijgen voor het schooljaar 2021-2022 50% korting op het lesgeld en betalen dus  € 306,-. 

Wil je meer weten over lesgeld en schoolkosten, kijk dan op onze website. 

Houd daarnaast rekening met kosten voor boeken en lesmateriaal. Voor sommige opleidingen moet je ook persoonlijke onderwijsbenodigdheden aanschaffen. 

 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: