Logistiek Supervisor - bol

 • Niveau 4
 • BOL

Opleiding tot logistiek supervisor

Op de opleiding Logistiek Supervisor leer je dat het jouw taak is dat de juiste dingen, op de juiste tijd, op de juiste plaats zijn. En hoe je een logistieke proces aanstuurt. Dit kan bij een groothandel of transportbedrijf zijn, maar bijvoorbeeld ook in een ziekenhuis of distributiecentrum. Je zorgt dat alles goed verloopt, dat de kosten niet te hoog worden en je signaleert verbeterpunten. 

Is Logistiek Supervisor iets voor jou?

De opleiding past bij je als je:

 • Er plezier in hebt om alles goed te regelen en resultaten te boeken.
 • Wilt leren mensen te coachen.
 • Doelgericht prioriteiten wilt leren te stellen.
 • Assertief bent aangelegd.
 • Flexibel bent.

Open dagen 2024 - 2025

Open dagen 2024 - 2025

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / Niveau 4

Duur

3 jaar

Start

Augustus 2024

Lesgeld

€ 1.419,-

Crebonummer en naam

 • 25776 Supervisors logistiek (Logistiek supervisor)

Het werk van een logistiek supervisor

Als logistiek supervisor vervul je een leidinggevende functie in de wereld van transport en logistiek. Je beheert voorraden, bewaakt kosten, organiseert het vervoer van spullen en stuurt medewerkers aan.

Daarnaast maak je logistieke- en personeelsplanningen en handelt dit administratief af. Je kent de managementvaardigheden en optimaliseert de logistieke keten(Lean). Daarnaast voer je functionerings- en beoordelingsgesprekken met je medewerkers.

Inhoud van de opleiding Logistiek Supervisor

De opleiding bestaat uit beroepsthema's die je voorbereiden op je werk als logistiek supervisor. Je werkt dan aan verschillende onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Leidinggeven
 • Kosten bewaken
 • Logistieke en personeelsplanningen

Verder krijg je de algemene vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & wereldburgerschap. 

Dit ga je leren

Medewerkers aansturen

Samenwerken

Managementvaardigheden

Planningen maken

Professioneel communiceren

Administratie

Stage

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij bijvoorbeeld een groothandel, transportbedrijf, ziekenhuis of distributiecentrum. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past.

Wat kun je na de opleiding?

Aan het werk
Na 3 jaar studeer je af als logistiek supervisor en kun je aan de slag bij bijvoorbeeld een groothandel, transportbedrijf, ziekenhuis of distributiecentrum.

Doorstromen naar het hbo
Je kunt verder studeren binnen het mbo of hbo. Bijvoorbeeld op de hbo-opleidingen Logistics Management, Logistics Engineering of de associate degree Logistiek Management. 

Vooropleiding

 • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
 • Of een diploma op mbo-niveau 2 of 3 of vergelijkbaar
 • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4

Versnellen
Tijdens het eerste half jaar kun je jezelf bewijzen en aantonen dat je het aankunt de opleiding sneller af te ronden. Hierover maak je dan met je studentcoach aanvullende afspraken.

Kennismaken

Na je aanmelding, nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Je maakt dan kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Jouw deelname is belangrijk en daarom verplicht.
Soms is een gesprek nodig, bijvoorbeeld als je nog twijfelt over je studiekeuze of als je extra hulp nodig hebt tijdens je studie. 

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding is het lesgeld voor schooljaar 2024 - 2025: € 1419,-.

Begin juli informeren we je over de boeken, leermiddelen en laptop die je nodig hebt en wat de kosten daarvoor zijn. 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: