Logistiek Medewerker (bbl, mbo)

BBL - Niveau 2

Wat doe je in dit beroep?

Je werkt in een groot magazijn of warehouse waar goederen (spullen) opgeslagen die zijn gemaakt in het buitenland. Jij helpt bij het lossen, maar zet ook bestellingen klaar voor vertrek. Ook houd je de voorraad bij.

Is dit iets voor mij?

Lijkt het je leuk om in een druk magazijn te werken? Zit je graag op de vorkheftruck? Ben je handig in het ordenen van spullen en weet je van aanpakken? Dan is de opleiding Logistiek Medewerker iets voor jou!

In het kort

Leerweg / Niveau

BBL / 2

Start

Eind augustus 2021

Lesgeld

€ 253, -

Crebonummer en naam

25371 Logistiek medewerker

Wat leer je?

Tijdens de opleiding leer je hoe je goederen ontvangt en deze opslaat in het magazijn. Ook leer je goederen verzendklaar maken en de voorraad beheren.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Dit is een bbl-opleiding en dat betekent dat je één dag in de week naar school komt en vier dagen per week in de praktijk leert. Je krijgt les in vakken die je nodig hebt voor je toekomstige beroep en een aantal algemene vakken. Tijdens de opleiding krijg je de volgende lessen:

  • Goederen ontvangen en opslaan in het magazijn
  • Goederen uit het magazijn verzamelen en verzendklaar maken
  • De voorraad in het magazijn in de gaten houden
  • Met computersystemen werken

Algemene vakken:

  • Nederlands
  • Engels
  • Rekenen
  • Leren, Loopbaan en Burgerschap/Werknemersvaardigheden

Werkend leren

Je bent ongeveer 80% van je studie aan het werk en de resterende tijd volg je lessen op school. Je leert dus vooral door 'te doen'. Deze leerroute wordt ook wel de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) genoemd. Het bedrijf waar je gaat werken, moet een erkend leerbedrijf zijn. Dit houdt in dat je er taken kunt uitvoeren die horen bij je opleiding. Je praktijkopleider begeleidt je op de werkplek.

Op het leerbedrijf voer je allerlei werkzaamheden uit die bij je opleiding horen en maak je mogelijk praktijkexamens. Het college onderhoudt contact met je praktijkopleider. Leerbedrijven vind je op de website Stagemarkt.

Na je opleiding

Na anderhalf jaar studeer je af als logistiek medewerker en kun je aan de slag bij een groot magazijn of warehouse. Of je studeert verder binnen het mbo. Je kunt dan doorstromen naar de opleiding Logistiek Teamleider op niveau 3. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

  • Diploma vmbo: basisberoepsgerichte leerweg
  • Of een diploma van een entreeopleiding of vergelijkbaar

Om met een bbl-opleiding te kunnen starten heb je een baan nodig bij een erkend leerbedrijf. Leerbedrijven vind je op de website van Stagemarkt. Heb je geen baan, dan kun je niet geplaatst worden op de opleiding.  

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je wettelijk verplicht lesgeld te betalen. Voor een bbl-opleiding op niveau entree en 2 is het lesgeld € 253,-. Dit is het bedrag voor het schooljaar 2020-2021.

Wil je meer weten over lesgeld en schoolkosten; kijk dan op onze website. 

Houd daarnaast rekening met kosten voor boeken en lesmateriaal. Voor sommige opleidingen moet je ook persoonlijke onderwijsbenodigdheden aanschaffen. 

 

Direct contact met een docent?

Neem dan direct contact op met Theo Roozen via t.roozen@rocmn.nl of via app, telefoon +316 51 519518

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: