Logistiek Medewerker - bbl

 • Niveau 2
 • BBL

Wat doe je als Logistiek Medewerker?

Je werkt in een groot magazijn of warehouse waar goederen opgeslagen zijn. Een logistiek medewerker houdt zich bezig met het ontvangst, de opslag, het verzamelen en verzendklaar maken van deze spullen. Jij helpt bij het lossen, maar zet ook bestellingen klaar voor vertrek. Ook houd je de voorraad bij.

Is dit iets voor mij?

Lijkt het je leuk om in een druk magazijn te werken? Lijkt het je leuk om op een vorkheftruck te werken? Ben je handig in het ordenen van spullen en weet je van aanpakken? Dan is de opleiding Logistiek Medewerker iets voor jou!

Open avond 12 oktober

Open avond 12 oktober

In het kort

Leerweg / Niveau

BBL / Niveau 2

Duur

1 jaar

Start

Augustus 2024

Lesgeld

€ 270, -

Crebonummer en naam

 • 25774 Logistiek medewerker

Wat leer je?

Tijdens de opleiding leer je hoe je goederen ontvangt en deze opslaat in het magazijn. Ook leer je goederen verzendklaar maken en de voorraad beheren.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Dit is een bbl-opleiding en dat betekent dat je één dag in de week naar school komt en vier dagen per week in de praktijk leert. Je krijgt les in vakken die je nodig hebt voor je toekomstige beroep en een aantal algemene vakken. Tijdens de opleiding krijg je de volgende lessen:

 • Goederen ontvangen en opslaan in het magazijn
 • Goederen uit het magazijn verzamelen en verzendklaar maken
 • De voorraad in het magazijn in de gaten houden
 • Met computersystemen werken

Algemene vakken:

 • Nederlands
 • Engels
 • Rekenen
 • Leren, Loopbaan en Burgerschap/Werknemersvaardigheden

Deze skills ga je leren

Zelfstandig werken

Praktijkervaring

Orders verzamelen

Goederen opslaan

Voorbereidend werk

Met computerprogramma's werken

Werkend leren

Je bent ongeveer 80 procent van je studie aan het werk. De rest van de tijd volg je lessen op school. Je leert dus vooral door te 'doen'. Deze leerroute wordt de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) genoemd.

Erkend leerbedrijf
Het bedrijf waar je gaat werken moet een erkend leerbedrijf zijn. Dit houdt in dat je er taken kunt uitvoeren die horen bij je opleiding. Je praktijkopleider begeleidt je op de werkplek. Geschikte leerbedrijven vind je op de website Stagemarkt. Op het leerbedrijf voer je werkzaamheden uit die bij je opleiding horen. Je kunt er soms ook praktijkexamens maken. School onderhoudt contact met je praktijkopleider.

Na je opleiding

Na anderhalf jaar studeer je af als logistiek medewerker en kun je aan de slag bij een groot magazijn of warehouse. Of je studeert verder binnen het mbo. Je kunt dan doorstromen naar de opleiding Logistiek Teamleider op niveau 3. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

 • Diploma vmbo: basisberoepsgerichte leerweg
 • Of een diploma van een entreeopleiding of vergelijkbaar

Om met een bbl-opleiding te kunnen starten heb je een baan nodig bij een erkend leerbedrijf. Leerbedrijven vind je op de website van Stagemarkt. Heb je geen baan, dan kun je niet geplaatst worden op de opleiding.  

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je wettelijk verplicht lesgeld te betalen. Voor een bbl-opleiding op niveau entree en 2 is het lesgeld € 270,-.

 

Houd daarnaast rekening met kosten voor boeken en lesmateriaal. Voor sommige opleidingen moet je ook persoonlijke onderwijsbenodigdheden aanschaffen. 

 

Direct contact met een docent?

Neem dan direct contact op met Theo Roozen via @email of via app, telefoon 06 51 51 95 18

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: