Kopopleiding Logistiek Teamleider - bbl

 • Niveau 3
 • BBL

Opleiding tot logistiek teamleider

Tijdens de kopopleiding Logistiek Teamleider ga je de kennis en vaardigheden die je al hebt, verder verdiepen en verbreden. Denk aan planningen maken, het beheer van een magazijn of warehouse, maar ook leiding geven aan een team.

Is Logistiek Teamleider iets voor jou?

Deze kopopleiding is een verkorte opleiding voor studenten met het diploma Logistiek Medewerker (mbo niveau 2).

Deze opleiding past bij je als je: 

 • Graag de leiding neemt in een groep.
 • Goed wilt leren plannen en begeleiden.
 • Graag beslissingen neemt.
 • Wilt meedraaien op de werkvloer.
 • Na niveau 2 verder wilt leren.

Open avond 13 juni

Open avond 13 juni

In het kort

Leerweg / Niveau

BBL / Niveau 3

Duur

1 jaar

Start

Augustus 2024

Lesgeld

€ 730,-

Crebonummer en naam

 • 25775 Logistiek teamleider

Het werk van een logistiek teamleider

Als logistiek teamleider coördineer je ontvangst en opslag van goederen. Je maakt goederen verzendklaar en beheert de voorraad van een groot magazijn, distributiecentrum of warehouse. Daarnaast werk je als teamleider aan het begeleiden van werkzaamheden en lever je een bijdrage aan het optimaliseren van het logistieke proces.

Inhoud van de opleiding Logistiek Teamleider

Dit is een bbl-opleiding en dat betekent dat je één dag in de week naar school komt en vier dagen per week in de praktijk leert. De lesdag wordt in juli bekend. De opleiding bestaat uit beroepsthema's die je voorbereiden op je werk als logistiek teamleider. Je werkt dan aan verschillende onderwerpen. Denk aan:

 • Het aansturen van een team medewerkers (leidinggeven).
 • Hoe de organisatie te werk gaat (personeelsbeleid).
 • Innovaties in de branche.
 • Logistiek rekenen (magazijnkosten, voorraadwaarde, etc.).


Verder krijg je de algemene vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & wereldburgerschap.

Keuzedelen
Tijdens je opleiding zijn keuzedelen verplicht. De keuzedelen die je krijgt sluiten altijd aan bij je opleiding en toekomstig beroep. Je kunt kiezen uit: 

 • Engels in de beroepscontext.
 • Duits in de beroepscontext.
 • Duurzaamheid in het beroep.

Examinering
De praktijkexamens vinden veelal plaats op het leerbedrijf of in onze praktijkhal. Daarnaast maak je verschillende examens op school. Dit gaat om beroepsgerichte theorie-examens en verschillende examens voor de algemene vakken en keuzedelen.

Deze skills ga je leren

Coördineren

Team aansturen

Meedoen aan teamoverleg

Logistiek proces managen

Praktijkervaring

Kennis logistieke processen

Werkend leren

Je bent ongeveer 80 procent van je studie aan het werk. De rest van de tijd volg je lessen op school. Je leert dus vooral door te 'doen'. Deze leerroute wordt de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) genoemd.

Erkend leerbedrijf
Het bedrijf waar je gaat werken moet een erkend leerbedrijf zijn. Dit houdt in dat je er taken kunt uitvoeren die horen bij je opleiding. Je praktijkopleider begeleidt je op de werkplek. Geschikte leerbedrijven vind je op de website Stagemarkt. Op het leerbedrijf voer je werkzaamheden uit die bij je opleiding horen. Je kunt er soms ook praktijkexamens maken. School onderhoudt contact met je praktijkopleider.

Wat kun je na de opleiding?

Aan het werk
Je studeert af als logistiek teamleider. Dan kun je aan de slag in de brede wereld van logistiek. Je kunt bijvoorbeeld werken in een groot magazijn, maar ook bij een ziekenhuis of andere bedrijven.

Doorstuderen
Of je studeert verder binnen het mbo. Je kunt bijvoorbeeld doorstromen naar de aansluitende opleiding op niveau 4, Logistiek Supervisor.

Vooropleiding

Je kunt je voor deze opleiding aanmelden als je een van de onderstaande diploma's hebt:

 • Logistiek Medewerker (mbo niveau 2) 

Om een bbl-opleiding te kunnen starten heb je een baan nodig bij een erkend leerbedrijf. Start op tijd met solliciteren. Erkende leerbedrijven vind je op de website van stagemarkt

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je wettelijk verplicht lesgeld te betalen. Voor een bbl-opleiding op niveau 3 en 4 is het lesgeld € 654,-. Houd daarnaast rekening met kosten voor leermiddelen en onderwijsbenodigdheden.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: