Autotechnicus (bol, mbo)

BOL - Niveau 2

Wat doe je in dit beroep?

In de werkplaats van een garagebedrijf voer je onderhoudsbeurten en kleine reparaties uit aan auto’s. Verder ben je best veel bezig met elektronica. Dat komt omdat in auto’s steeds meer elektronische apparatuur zit. Soms heb je contact met de klant. Bijvoorbeeld om hem te vertellen hoe lang een onderhoudsbeurt gaat duren. 

Is dit iets voor mij?

Je werkt graag met je handen, houdt van techniek en natuurlijk van auto’s. Soms komt er onverwachts een auto binnen met een klacht die je snel moet oplossen. Ben je dus ook nog flexibel, dan is deze opleiding iets voor jou!

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / 2

Start

Eind augustus 2021

Lesgeld

€ 1.216-

Crebonummer en naam

25242 Autotechnicus

Wat leer je?

Tijdens de opleiding leer je alles autotechniek en elektrotechniek. Zo word je een goede autotechnicus. 

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je krijgt les in vakken die je nodig hebt voor je toekomstige beroep, een aantal algemene vakken en je gaat op stage. Tijdens de opleiding krijg je de volgende lessen:

  • Basisvaardigheden autotechniek
  • Basisvaardigheden elektrotechniek

Algemene vakken:

  • Nederlands
  • Engels
  • Rekenen
  • Leren, Loopbaan en Burgerschap/Werknemersvaardigheden

Stage

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij een garagebedrijf. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. Al in het eerste jaar van je opleiding ga je stage lopen.

Na je opleiding

Na twee jaar studeer je af als autotechnicus en kun je aan de slag in de werkplaats van een garagebedrijf. Of je studeert verder binnen het mbo. Je kunt bijvoorbeeld doorstromen naar de aansluitende bbl-opleiding op niveau 3, Eerste Autotechnicus. Daarna zou je nog verder kunnen gaan op niveau 4, met de opleiding Technisch Specialist Personenauto’s. Deze opleidingen sluiten perfect op elkaar aan. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

  • Diploma vmbo: basisberoepsgerichte leerweg
  • Of een diploma entree-niveau of vergelijkbaar

Kennismaken

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. 

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2021 - 2022: € 1.216,-. 

Houd rekening met kosten voor leermiddelen en (persoonlijke) onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli staat per opleiding aangegeven welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. Ook aan bepaalde keuzedelen kunnen kosten verbonden zijn. 

Wil je meer weten over lesgeld en schoolkosten; kijk dan op onze website. 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: