Assistent Logistiek (bol, mbo)

 • Entreeopleiding
 • BOL
 • Start ook in feb 2023

Deze opleiding is er ook als:

Wat doe je in dit beroep?

Je werkt in het magazijn waar vrachtwagens komen om spullen te brengen of te halen. Jij helpt dan met inladen en uitladen. Dat doe je met een steekwagen of een vorkheftruck. Ook controleer je of de spullen compleet zijn. Als er iets niet klopt, schakel je je leidinggevende in.

Is dit iets voor mij?

Er zijn steeds meer grote distributiecentra in Nederland. Om alles op tijd te bezorgen, moet iedereen op zo'n plek heel goed samenwerken. Kun jij goed opdrachten uitvoeren én samenwerken, maar gaat leren niet altijd vanzelf? Dan is dit een fijne opleiding voor jou. Hij is er namelijk speciaal voor studenten die moeilijk leren. We helpen je dus extra goed.

Open avond 18 oktober

Open avond 18 oktober

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / Entreeopleiding

Duur

1 jaar

Start

 • Februari 2023
 • Eind augustus 2023

Lesgeld

€ 1.239-

Crebonummer en naam

 • 25743 Assistent Logistiek

Wat leer je?

Tijdens jouw opleiding leer je hoe je helpt bij de ontvangst en opslag van goederen (spullen) in het magazijn. Ook leer je hoe je goederen klaar maakt voor verzending.

Hoe ziet de opleiding eruit?

We leren je alles over logistieke handelingen, zoals goederen ontvangen en opslaan, orders verzamelen en verzendklaar maken van goederen. Je krijgt les in vakken die je nodig hebt voor je toekomstige beroep en in een aantal algemene vakken. Daarnaast kies je zelf nog een extra vak: het keuzedeel. Hiermee kun je jouw kennis verbreden of verdiepen en geef je dus jouw eigen toekomst vorm.

Deze Entree-opleiding is speciaal voor studenten met een taalachterstand, of die nog geen diploma hebben. Tijdens de opleiding krijg je de volgende lessen:

 • Helpen bij de ontvangst en opslag van goederen
 • Helpen bij het verzamelen van orders
 • Helpen bij het verzendklaar maken van goederen (inpakken en labelen)

Algemene vakken:

 • Nederlands
 • Rekenen
 • Leren, Loopbaan en Burgerschap/Werknemersvaardigheden

Deze skills ga je leren

Samenwerken

Kennis van logistiek

Goederen ontvangen

Omgaan met vorkheftruck

Praktijkervaring

Goederen verzendklaar maken

Stage

Je volgt ongeveer 60% van je studie lessen op school en de resterende tijd loop je stage en ben je aan het werk. Je leert dus ook door 'te doen'. Deze leerroute wordt ook wel de beroepsopleidende leerweg (bol) genoemd. Het bedrijf waar je gaat werken, moet een erkend leerbedrijf zijn. Dit houdt in dat je er taken kunt uitvoeren die horen bij je opleiding. Je praktijkopleider begeleidt je op de werkplek.

Na je opleiding

Na 1 jaar studeer je af als Assistent Logistiek en kun je aan de slag bij een bedrijf. Of je studeert verder binnen het mbo. Je kunt bijvoorbeeld doorstromen naar de niveau-2-opleiding Logistiek Medewerker. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

 1. Je hebt geen diploma
 2. Je hebt nog geen twee jaar ingeschreven gestaan bij een entreeopleiding
 3. Je bent 16 jaar of ouder

Let op: Ben je op 1 augustus van het schooljaar 16 jaar of ouder? Dan kan je in augustus of januari starten met de entreeopleiding. Ben je nog géén 16 jaar op 1 augustus van het schooljaar? Dan kan je pas het volgende schooljaar in augustus starten met de opleiding.

Kennismaken

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding is het lesgeld voor schooljaar 2022 - 2023: € 1.239,-. 

Houd ook rekening met kosten voor leermiddelen en onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli informeren we je over welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. 

Aanmelden anderstaligen

Spreek je de Nederlandse taal nog niet goed? Dan kun je soms bij een BOL Entreeopleiding extra Nederlandse lessen volgen. Vanaf taalniveau A1 mag je instromen. Meld je altijd gewoon aan voor de opleiding van je keuze. Na aanmelding wordt er gekeken naar jouw situatie en de extra ondersteuning die nodig is. Bel voor meer informatie naar mevrouw Jetske van Woerden via het telefoonnummer 06-13411681.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: