Assistent Logistiek - bbl

  • Entreeopleiding
  • BBL

Wat doe je in dit beroep?

Je werkt in het magazijn waar vrachtwagens komen om spullen te brengen of te halen. Jij helpt dan met inladen en uitladen. Dat doe je met een steekwagen of een vorkheftruck. Ook controleer je of de spullen compleet zijn. Als er iets niet klopt, schakel je je leidinggevende in.

Is dit iets voor mij?

Er zijn steeds meer grote distributiecentra in Nederland. Om alles op tijd te bezorgen, moet iedereen op zo'n plek heel goed samenwerken. Kun jij goed opdrachten uitvoeren én samenwerken, maar gaat leren niet altijd vanzelf? Dan is dit een fijne opleiding voor jou. Hij is er namelijk speciaal voor studenten die moeilijk leren. We helpen je dus extra goed.

Open avond 15 juni

Open avond 15 juni

In het kort

Leerweg / Niveau

BBL / Entreeopleiding

Duur

1 jaar

Start

Augustus 2023

Lesgeld

€ 270, -

Crebonummer en naam

  • 25743 Assistent logistiek

Wat leer je?

Tijdens deze opleiding leer je hoe je helpt bij de ontvangst en opslag van goederen (spullen) in het magazijn. Ook leer je hoe je goederen klaar maakt voor verzending. Je leert in het juiste tempo te werken. 

Hoe ziet de opleiding eruit?

Dit is een bbl-opleiding en dat betekent dat je één dag in de week naar school komt en vier dagen per week in de praktijk leert. Je krijgt les in vakken die je nodig hebt voor je toekomstige beroep en een aantal algemene vakken.

Deze Entree-opleiding is speciaal voor studenten die moeilijk leren. De docenten geven je daarom extra begeleiding en je krijgt les in kleine klassen. Tijdens de opleiding krijg je de volgende lessen:

  • Helpen bij de ontvangst en opslag van goederen
  • Helpen bij het verzamelen van orders
  • Helpen bij het verzendklaar maken van goederen (inpakken en labelen)

Algemene vakken:

  • Nederlands
  • Rekenen
  • Leren, Loopbaan en Burgerschap/Werknemersvaardigheden

Deze skills ga je leren

Samenwerken

Omgaan met een vorkheftruck

Kennis van logistiek

Praktijkervaring

Goederen ontvangen

Goederen verzendklaar maken

Werkend leren

Je bent ongeveer 80 procent van je studie aan het werk. De rest van de tijd volg je lessen op school. Je leert dus vooral door te 'doen'. Deze leerroute wordt de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) genoemd.

Erkend leerbedrijf
Het bedrijf waar je gaat werken moet een erkend leerbedrijf zijn. Dit houdt in dat je er taken kunt uitvoeren die horen bij je opleiding. Je praktijkopleider begeleidt je op de werkplek. Geschikte leerbedrijven vind je op de website Stagemarkt. Op het leerbedrijf voer je werkzaamheden uit die bij je opleiding horen. Je kunt er soms ook praktijkexamens maken. School onderhoudt contact met je praktijkopleider.

Na je opleiding

Na één studeer je af als assistent logistiek en kun je aan de slag bij een bedrijf. Of je studeert verder binnen het mbo. Je kunt bijvoorbeeld doorstromen naar de niveau-2-opleiding Logistiek Medewerker. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

1. Je hebt geen diploma
2. Je hebt nog geen twee jaar ingeschreven gestaan bij een entreeopleiding
3. Je bent 16 jaar of ouder
Let op: Ben je op 1 augustus van het schooljaar 16 jaar of ouder? Dan kan je in augustus of januari starten met de entreeopleiding. Ben je nog géén 16 jaar op 1 augustus van het schooljaar? Dan kan je pas het volgende schooljaar in augustus starten met de opleiding.

bbl-opleiding
Om een bbl-opleiding te volgen, moet je een baan hebben bij een erkend leerbedrijf voor minimaal 24 uur per week.

Kennismaken

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Dan vertellen we je alles over de opleiding en kun je al je vragen stellen.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je wettelijk verplicht lesgeld te betalen. Voor een bbl-opleiding op niveau entree en 2 is het lesgeld € 270,-.

 

Houd daarnaast rekening met kosten voor boeken en lesmateriaal. Voor sommige opleidingen moet je ook persoonlijke onderwijsbenodigdheden aanschaffen. 

 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: