Waterstofraceteams Tech Campus presteren op Horizon Grand Prix 2019

waterstof raceteam roc in actie

Afgelopen vrijdag raceten studenten van de Tech Campus op de NK Waterstof Challenge in Assen en behaalde de 7e plaats op de Horizon Grand Prix 2019. Zes uur lang hebben ze gestreden om zoveel mogelijk rondjes te rijden met waterstof aangedreven modelauto’s.

Foto: Roda-fotografie

NK Waterstof Challenge 2019

Maanden lang heeft het multidisciplinaire raceteam van ROC Midden Nederland (Tech, ICT en Automotive College) zichzelf opgesloten in labs, werkplaatsen en praktijkruimtes op de Tech Campus in Nieuwegein. Met maar één doel; de meest duurzame waterstofauto’s (schaal één op tien) bouwen. De teams van de Tech Campus moesten het afleggen tegen deelnemende teams van andere MBO scholen en technische kennisinstituten. Team 29 van ROC Midden Nederland heeft de eindstreep gehaald en eindigde op de zevende plaats van het totale klassement. Team 28 heeft de strijd tijdens de race helaas moeten staken vanwege autoproblemen.

"Dit zijn vaardigheden voor de technische banen van de toekomst"

Waterstof Raceteam Tech Campus

Het waterstofraceteam is een excellentietraject (UP) vanuit de Tech Campus. Excellente studenten van het Automotive, Tech en ICT College bouwen samen in multidisciplinaire teams aan hun eigen op afstand bestuurbare waterstofraceauto’s. Daarna bereiden ze zich voor op de NK Waterstof Challenge, ‘The Horizon Grand Prix” in Assen. Deelnemen aan het raceteam betekent dat de studenten zichzelf nog verder ontwikkelen in hun vakgebied én dat van anderen. Zo doen ze meer kennis op over duurzame techniek, nieuwe besturingssystemen, 3D printen, aerodynamica, programmeren, waterstof. De studenten volgen het lespakket volledig in het Engels. Daarnaast werken ze natuurlijk ook aan eigen skills zoals samenwerken, plannen, ondernemen, creatief denken en technisch inzicht. “Al deze vaardigheden zijn zeer belangrijk voor de technische banen van de toekomst”, aldus Marcel Wiebes, docent Automotive College.

Meer informatie?

Meer weten over het waterstofraceteam via e-mail: e.bollema@rocmn.nl of m.wiebes@rocmn.nl.

8 april 2019
ICT College
Tech College
Automotive College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: