Utrecht gaat elektrisch rijden- ook in het mbo

elektrische auto voor automotive college

Vrijdag ontvingen de studenten van het Automotive College, onderdeel van de Tech Campus van ROC Midden Nederland in Nieuwegein een elektrische "klassieker" uit handen van Robin Berg. In Utrecht worden honderden laadpalen geplaatst voor elektrische auto's. We Drive Solar behaalde onlangs met partners Siers, Gemeente Utrecht en netbeheerder Stedin de mijlpaal van 300 stuks. 
 
Het is belangrijk dat technische MBO-studenten ook in de praktijk leren over duurzame mobiliteit. De studenten autotechniek moeten daarom ook meer ervaring gaan opdoen met elektrische auto's. 

Tot nu toe had de opleiding veel voertuigen met fossiele brandstoffen beschikbaar. We Drive Solar gaf eerder al een 'leslaadpaal' aan het Automotive College, onderdeel van de Tech Campus van ROC Midden Nederland in Nieuwegein. Vanaf vrijdag 6 november kan het ROC ook beschikken over een gedoneerde Nissan Leaf. Deze E-auto wordt in de technieklessen ingezet. Daarnaast zullen docenten de E-auto gebruiken voor stagebezoeken in de regio. 

9 november 2020
ROC Midden Nederland
Automotive College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: