Studenten Automotive College winnen scholencompetitie 2021!

De finalisten met trotse docent in het midden

Autotechnicus van de toekomst worden, dat was het doel van Patrick en Roy, studenten van de Tech Campus in Nieuwegein. En dat is gelukt! Tijdens de finale op 9 maart hebben ze in de scholencompetitie het Summa College en het Koning Willem 1 College verslagen. 

Er werd gestreden om de felbegeerde titel van AMT Bedrijfs- of Autotechnicus van de Toekomst. De winnende studenten Patrick en Roy deden mee in de categorie Autotechnicus van de toekomst. Hun medestudenten Rick en Thimo stonden in de finale van de categorie Bedrijfsautotechnicus van de toekomst. Zij behaalden een gedeelde tweede plaats. Alle studenten vertegenwoordigden ROCMN.

Docent Hans van Rengs: ‘Ik ben erg trots op al mijn studenten en deze finalisten in het bijzonder. Geweldig dat deze jaarlijkse wedstrijd is aangepast op Corona-omstandigheden en gewoon door kon gaan.’ De finale werd in quizvorm gehouden in de studio bij AMT. Het praktijkgedeelte was eerder op de scholen uitgevoerd. Het vakblad AMT is de initiatiefnemer van deze competitie, die normaal plaatsvindt tijdens een beurs. Het Automotive College doet al enkele jaren mee aan deze wedstrijd. Bijna 1200 bedrijfs- en autotechnici in opleiding hebben zich gewaagd aan de ultieme kennistest voor aanstormend talent in de autotechniek en bedrijfsautotechniek.

Studenten Thimo Heijkoop (BAT) en Anass Laoui (AT) eindigden ook een goede plaats in de individuele wedstrijd. Deze studenten van het Automotive College van ROC Midden Nederland wisten zich via voorrondes te plaatsen voor de halve finale in februari. Hier werden zij beide derde in hun categorie.

Klik hier als je meer wilt weten over de weg die de studenten aflegden richting de finale!

9 maart 2021
ROC Midden Nederland
Automotive College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: