Studenten Automotive College op road trip naar Afrika voor delen van technische vakkennis

foto start go for africa

Op 2 februari 2020 vertrekt een konvooi van 18 auto’s met 40 Nederlandse mbo-ers en vrijwilligers naar Mauritanië, Gambia en Senegal voor de 14e editie van Go For Africa. Thijs, Dave en Sieb, team Thundercrew, vertegenwoordigen het Automotive College. De studenten gaan zeven weken als gastdocent aan de slag op technische beroepsscholen Senegal om hun kennis en ervaring van nieuwe (auto)technieken te delen in het lokale onderwijs.

Team Thunderbirds
In een spectaculaire reis van 3 weken reizen de mannen van het Automotive College (Team Thundercrew) in een Volvo 240 die zij zelf hebben gekocht en opgeknapt. De Thundercrew, bestaande uit Thijs, Dave en Syb, gaan les geven op een praktijkschool voor elektrotechniek. "Persoonlijk kijk ik het meeste uit naar de bijzondere reis waarin we toch wel een behoorlijke afstand moeten afleggen. Maar het lesgeven lijkt me natuurlijk ook heel leuk omdat ik geloof dat deze ervaring me veel gaat opleveren in de toekomst. Zeker omdat ik zelf later ook praktijk docent wil worden". Aldus student Thijs Kessel.

team thundercrew

 

Officiële start 2 februari 2020
Adres: Wilbertsplein in Bakel

Tijd: 10.30 uur start feestelijk uitzwaaiprogramma - 12.00 uur startsein voor vertrek Bakel

Go For Africa
Ons motto is “On(der)wijs op avontuur als verbinding van culturen”. Een spannende reis en avontuurlijke stage van totaal 10 weken. Door het overbrengen van technische kennis en intensieve samenwerking leren beide culturen elkaar op een heel andere manier kennen en hiermee vergroten ze hun kansen op de arbeidsmarkt. Veel hulpgoederen gaan mee om allerlei onderwijs projecten met de jongeren op te zetten en te ondersteunen. Go for Africa is een organisatie in ontwikkeling voor ontwikkeling. Dit geldt ook voor het bewust bezig zijn met duurzaamheid, milieu en recycling.
www.goforafrica.nl

 

 

Go For Africa

29 januari 2020
ROC Midden Nederland
Automotive College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: