Nieuwe praktijkhal Transport & Logistiek op de Tech Campus ROCMN

student logistiek

De opleidingsfaciliteiten van het Automotive College zijn uitgebreid met een gloednieuwe praktijkhal voor de opleidingen Transport en Logistiek. De nieuwe hal is eind mei opgeleverd. Hij wordt nu voorzien van moderne stellingen, heftrucks, pallettrucks, pompwagens en een volledige magazijn inrichting. Het onderwijs van studenten van bol, bbl en bedrijfsopleidingen wordt dankzij de praktijkhal nog uitdagender. De hal wordt met ingang van het nieuwe schooljaar in gebruik genomen. 

Meer praktijk in de bol-opleiding 
Theo Roozen, docent: “Onze bol studenten gaan aan het eind van het eerste jaar op stage. Om een goede stageplaats te kunnen bemachtigen moeten zij al bekend zijn met de veiligheidsvoorschriften en de werking van een heftruck. Voorheen besteedden we deze training uit aan een externe partij. Door dit gewoon op school te doen besparen we kosten, kunnen we onderwijstijd beter plannen en wordt de opleiding voor bol studenten een stuk praktischer. Ook is het mogelijk om het onderwijs uitdagender en opleiding overstijgend te maken. We kunnen nu bijvoorbeeld simulaties doen met studenten van niveau 2 en 4 samen om de praktijk op de werkvloer zo goed mogelijk na te bootsen.” 

Examenonderdelen oefenen en uniforme examinering voor bbl-ers 
Ron Vaneveld, docent: "De bbl studenten doen het praktijkdeel van de opleiding voor het overgrote deel op hun leerwerkplek. Het komt wel voor dat de aard van de goederen in een leerbedrijf te eenzijdig is om alle examenonderdelen te oefenen. Sommige studenten werken bijvoorbeeld bij een verhuisbedrijf en hebben hierdoor weinig met pallets te maken. De ontbrekende onderdelen uit de proeve van bekwaamheid (examen) kunnen zij nu op school oefenen. In de praktijkhal kunnen we bovendien een uniforme examinering garanderen voor alle studenten omdat ze dan allemaal in hetzelfde magazijn werken." 

Nieuwsgierig? Meld je aan voor een rondleiding 
De nieuwe praktijkhal is al te bezichtigen op de leslocatie structuurbaan 8. Meld je hier aan voor een VIP bezoek op het Automotive College op 8 of 10 juni. 

Meer weten over de opleidingen Transport en Logistiek? Ga naar de opleidingskaarten 

De officiële opening en in gebruik name van de praktijkhal voor onderwijs is in september 2021.

#TechCampusBruist

 

3 juni 2021
ROC Midden Nederland
Automotive College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: