Nieuwe opleiding Automotive Engineer van start op Tech Campus 

Automotive Engineers

Het Automotive College in Nieuwegein heeft in samenwerking met het bedrijfsleven een nieuwe opleiding ontwikkeld in de Automotive-branche. De opleiding richt zich op de doelgroep havisten met een passie voor auto’s. De opleiding biedt een antwoord op de vraag uit de markt naar extra slimme technici en biedt studenten extra uitdaging én direct contact met de beroepspraktijk. Op woensdag 2 september zijn elf enthousiaste studenten voor het eerst gestart aan het traject. 

De opleiding Automotive Engineer is een niveau 4 opleiding die in versneld tempo (ongeveer 3 jaar) kan worden afgerond. Het is een combinatie van de BOL- en BBL-route. Studenten lopen vanaf jaar 1 al stage en gaan vanaf jaar 2 vier dagen aan het werk bij hun leerbedrijf. In het lesprogramma is veel aandacht voor innovaties en technische ontwikkelingen binnen de Automotive-industrie. Zoals zelfrijdende auto’s en moderne brandstofsystemen, waaronder waterstof. 

Voor het volgen van deze opleiding is een leerbedrijf nodig. Dankzij de goede contacten van het Automotive College met de branche en het netwerk Vrienden van Automotive kunnen studenten rekenen op ondersteuning bij het maken van de juiste match.  

De lessen worden gegeven in een combinatie van fysiek en online onderwijs en vinden ook plaats bij de deelnemende autobedrijven en importeurs. Daar leren studenten werken met geavanceerde autotechnieken en volgen ze exclusieve trainingen. In projectgroepen werken studenten aan zelfgekozen thema’s waaronder: duurzame aandrijfsystemen als waterstof en elektrische aandrijving. 

Roland Schröder, bedrijfstrainer bij Auto Muntstad, was als gastpreker bij de kick-off aanwezig. “Auto Muntstad de Meern en Automotive College werken al geruime tijd samen. De ontwikkeling en start van deze opleiding is een voortvloeisel van de bestaande samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven in het netwerk Vrienden van Automotive. Ook in de uitvoering van de opleiding is het bedrijfsleven actief betrokken. Dankzij deze manier van werken onderscheid de opleiding zich van reguliere opleidingen en worden de studenten opgeleid tot de nieuwe monteurs van de toekomst!” 

Docenten Henk van der Weit en Sander de Weijer begeleidden de nieuwe studenten op hun eerste lesdag. “Mooi dat wij studenten via deze route kunnen opleiden tot ambassadeurs van duurzame mobiliteit.”  

Een afgestudeerd Automotive Engineer werkt aan de allernieuwste technieken en geavanceerde aandrijfsystemen van personenauto’s. Na het volgen van deze opleiding kan een student creatieve diagnoses stellen, heeft een student technisch inzicht om mee te groeien in de snelle ontwikkeling in de mobiliteit en kan hij/zij kennis hierover delen. De branche wacht gediplomeerde studenten met open armen op. Verder leren in het hbo behoort ook tot de mogelijkheden.  

Meer weten? Ga naar de opleidingskaart

9 september 2020
ROC Midden Nederland
Automotive College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: