Automotive College gaat internationaal voor onderwijsontwikkeling duurzame mobiliteit

Automotive in Zweden

Namens het Automotive college zijn Jeroen Zilver en Cor van Geffen samen met Aad van Dijk en Jelle van den Berg van Innovam op 9 en 10 november in Göteborg, Zweden geweest voor het project Innovation Garage.

In dit Europese project wordt er samen met autotechniek collega’s uit Litouwen, Italië en Zweden gewerkt aan onderwijsontwikkeling over onder andere elektrificering van hybride en elektrische auto’s.

Tijdens deze 2 daagse zijn naast de besprekingen, bezoeken geweest aan Smart factories van Ericsson en de brede techniek/smart opleiding van de Volvo school. Hieruit kunnen veel mooie kansen voor meerdere techniekopleidingen gaan ontstaan.

Tevens is er een bezoek gebracht aan de Volvo trucks fabriek, en ook de aparte, nieuwe pilotfabriek voor de productie van elektrisch aangedreven vrachtwagens.

In april gaan wij de buitenlandse partners verwelkomen bij de Tech Campus en zullen we samen verder werken aan praktische en theoretische kennis die nodig is voor de ontwikkeling van duurzame technologie.

15 november 2021
Automotive College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: