Nieuwsoverzicht

Nieuws over het Automotive College

Je kunt het laatste nieuws over ons college ook volgen op Instagram of Facebook.

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Aris Willems, telefoon 06  24 82 72 73 of e-mail a.willems@rocmn.nl.

Heb je een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

Afbeelding

Skills teamfoto
2 maart 2020
Automotive College
Bouw & Interieur College
Business & Administration College
Tech College
Veiligheid & Defensie College
ROC Midden Nederland

Skills The Finals, wij zijn erbij!

Binnenkort nemen zes studenten van diverse mbo-colleges van ROC Midden Nederland deel aan het Nederlands kampioenschap Skills Heroes. Skills The Finals is hét evenement waar (beroeps-)onderwijs samen komt met het bedrijfsleven. Van 4 tot en met 6 maart staat het WTC in Leeuwarden in het teken van de nationale kampioenschappen vakwedstrijden binnen het vmbo en mbo. Maandenlang hebben duizenden leerlingen en studenten meegedaan aan voorrondes, provinciale kampioenschappen (vmbo) en kwalificatiewedstrijden (mbo).

Afbeelding

foto start go for africa
29 januari 2020
ROC Midden Nederland
Automotive College

Studenten Automotive College op road trip naar Afrika voor delen van technische vakkennis

Op 2 februari 2020 vertrekt een konvooi van 18 auto’s met 40 Nederlandse mbo-ers en vrijwilligers naar Mauritanië, Gambia en Senegal voor de 14e editie van Go For Africa. Thijs, Dave en Sieb, team Thundercrew, vertegenwoordigen het Automotive College. De studenten gaan zeven weken als gastdocent aan de slag op technische beroepsscholen Senegal om hun kennis en ervaring van nieuwe (auto)technieken te delen in het lokale onderwijs.

Team Thunderbirds

Afbeelding

Studenten automotive college
7 mei 2019
ROC Midden Nederland
Automotive College

The boys are back in town

Ken je ze nog? De mannen die met opgeknapte auto’s de Sahara trotseerden voor beter techniekonderwijs in Gambia. Ze zijn terug! En wat hebben ze een hoop meegemaakt; slapen tussen de schapen, spoedreparaties in de woestijn maar bovenal genoten van de Gambiaanse bevolking. De jongens hebben na hun bijzondere reis zeven weken gewerkt als docent op een technische beroepsschool onder begeleiding van Go for Africa. “Het was gewoon geweldig!

Afbeelding

waterstof raceteam roc in actie
8 april 2019
ICT College
Tech College
Automotive College

Waterstofraceteams Tech Campus presteren op Horizon Grand Prix 2019

Afgelopen vrijdag raceten studenten van de Tech Campus op de NK Waterstof Challenge in Assen en behaalde de 7e plaats op de Horizon Grand Prix 2019. Zes uur lang hebben ze gestreden om zoveel mogelijk rondjes te rijden met waterstof aangedreven modelauto’s.

Afbeelding

Deelnemer Go for Africa ROC Midden Nederland
14 februari 2019
ROC Midden Nederland
Automotive College

Studenten Automotive College doorstaan Sahara voor ondersteuning praktijkonderwijs in Gambia

Een konvooi van 30 auto’s met 65 Nederlandse mbo-ers en vrijwilligers is onderweg naar Mauritanië, Gambia en Senegal voor de 13e editie van Go For Africa. Sijmen, Bram, Igor, Luisito en Alec, team Thunderbirds, vertegenwoordigen het Automotive College. Zij gaan zeven weken als docent aan de slag op technische beroepsscholen in Banjul (Gambia) om hun kennis en ervaring van nieuwe (auto)technieken te delen in het lokale onderwijs.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: