Nieuwsoverzicht

Nieuws over het Automotive College

Je kunt het laatste nieuws over ons college ook volgen op Instagram of Facebook.

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Joost Heeroma, telefoon 06 34 36 34 74 of e-mail j.heeroma@rocmn.nl

Heb je een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

Afbeelding

Student Anass
19 januari 2021
Automotive College

Automotive student in de race voor beste Bedrijfs- en Autotechnicus van de Toekomst

 Anass is student Technisch Specialist Personenauto’s niveau 4. Anass heeft een passie voor auto’s en dan met name de elektrische en waterstof auto’s. ‘’Het is leuk om auto’s te repareren, eraan te sleutelen en nieuwe dingen te leren’’. Anass heeft voor zijn huidige opleiding, de opleiding Eerste Autotechnicus niveau 3 afgerond bij ROC Midden Nederland.

Afbeelding

Een Porsche op EV aandrijving
11 november 2020
Automotive College

Gastles Elektrische Porsches bij Automotive College

Martijn van Dijk van het bedrijf Voiture Extraverte heeft op het Automotive College twee lezingen gehouden over Porsches die zij hebben omgebouwd met een EV aandrijving. Zijn collega, Jürgen Moerman sloot via een live sessie aan voor de technisch inhoudelijke kant. ​

Afbeelding

elektrische auto voor automotive college
9 november 2020
ROC Midden Nederland
Automotive College

Utrecht gaat elektrisch rijden- ook in het mbo

Vrijdag ontvingen de studenten van het Automotive College, onderdeel van de Tech Campus van ROC Midden Nederland in Nieuwegein een elektrische "klassieker" uit handen van Robin Berg. In Utrecht worden honderden laadpalen geplaatst voor elektrische auto's. We Drive Solar behaalde onlangs met partners Siers, Gemeente Utrecht en netbeheerder Stedin de mijlpaal van 300 stuks. 
 

Afbeelding

Maquette
29 oktober 2020
ROC Midden Nederland
Automotive College
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College

Tweede instroommoment BOL 4 techniekopleidingen Tech Campus

Mede mogelijk door gepersonaliseerd leren

Op de Tech Campus is de afgelopen tijd hard gewerkt aan de implementatie van de onderwijsvisie van ROC Midden Nederland. Onder het motto “Studentsucces” is er steeds meer keuzemogelijkheid en krijgen studenten meer regie over het eigen leerproces. Door de invoering van gepersonaliseerd leren is het voor studenten mogelijk een persoonlijke leerroute op te stellen en deze te volgen in zijn/haar eigen tempo.

Afbeelding

student zonnepanelen
29 oktober 2020
ROC Midden Nederland
Automotive College
Bouw & Interieur College
Tech College

ROC Midden Nederland sorteert slim voor op de toekomst

Met binnenhalen subsidies kan ROC Midden Nederland nog beter aansluiten op zeer actuele thema’s duurzame energie en mobiliteit

Afbeelding

Automotive Engineers
9 september 2020
ROC Midden Nederland
Automotive College

Nieuwe opleiding Automotive Engineer van start op Tech Campus 

Het Automotive College in Nieuwegein heeft in samenwerking met het bedrijfsleven een nieuwe opleiding ontwikkeld in de Automotive-branche. De opleiding richt zich op de doelgroep havisten met een passie voor auto’s. De opleiding biedt een antwoord op de vraag uit de markt naar extra slimme technici en biedt studenten extra uitdaging én direct contact met de beroepspraktijk. Op woensdag 2 september zijn elf enthousiaste studenten voor het eerst gestart aan het traject. 

Afbeelding

Bij Entree doet iedereen mee!
14 juli 2020
ROC Midden Nederland
Automotive College
Bouw & Interieur College
Horeca & Toerisme College
Tech College
Welzijn College

Bij Entree doet iedereen mee!

RIF Subsidieaanvraag Entree, leert op de werkplek toegekend aan ROC Midden Nederland, MBO Utrecht en Wellantcollege. Hiermee kan een en hybride opleidingstraject met een arbeidsgerichte aanpak gerealiseerd worden voor Entree-studenten van de domeinen Bouw, Mobiliteit, Verkoop, Logistiek, Groen, Horeca, Zorg, Proces- en Installatietechniek. Met professionele begeleiding vanuit de mbo-onderwijsinstellingen samen met de partnerorganisaties wordt de positie van Entree-studenten op de arbeidsmarkt versterkt en is doorstroom naar een mbo-opleiding op niveau 2 mogelijk.

Afbeelding

waterstof raceteam roc in actie
8 april 2019
ICT College
Tech College
Automotive College

Waterstofraceteams Tech Campus presteren op Horizon Grand Prix 2019

Afgelopen vrijdag raceten studenten van de Tech Campus op de NK Waterstof Challenge in Assen en behaalde de 7e plaats op de Horizon Grand Prix 2019. Zes uur lang hebben ze gestreden om zoveel mogelijk rondjes te rijden met waterstof aangedreven modelauto’s.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: