Nieuwsoverzicht

Nieuws over het Automotive College

Je kunt het laatste nieuws over ons college ook volgen op Facebook.

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Aris Willems, telefoon 06  24 82 72 73 of e-mail a.willems@rocmn.nl.

Heb je een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 0900 400 30 02 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

Afbeelding

meidenlunch
5 maart 2019
Automotive College
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College

Tech Campus Bruist: lunch voor meiden van de Tech Campus

In de week van Internationale Vrouwendag werd op dinsdag 5 maart een lunch georganiseerd voor meiden van de Tech Campus. Ruim 40 studentes van diverse opleidingen gingen met elkaar én met rolmodellen uit het technische bedrijfsleven en onderwijs in gesprek.

Afbeelding

Carrousel Entree
19 februari 2019
Automotive College
Bouw & Interieur College
Business & Administration College
Horeca & Toerisme College
Tech College
ROC Midden Nederland

Carrousel Entree-opleidingen een succes

Maandag 18 februari waren 130 leerlingen van Ithaka ISK te gast op het Tech College en het Horeca & Toerisme College om zich te oriënteren op een Entree-opleiding. In een zogenoemde carrousel middag kregen de leerlingen de kans om zich zowel op de Tech Campus als op het Horeca & Toerisme College workshops van verschillende opleidingen te volgen. Het was voor het eerst dat er een carrousel georganiseerd werd voor Entree.

Kennismaken met verschillende opleidingen

Afbeelding

Ruud van Diemen en Yolanda Van Doornspeek schudden elkaar de hand voor samenwerking
18 februari 2019
Automotive College

Praktijkonderwijs in bbl-pleidingen Carrosserietechniek krijgt nieuwe impuls

Het Automotive College gaat samenwerken met de Stichting Vakopleiding Carrosseriebedrijf (VOC) om het praktijkonderwijs van de bbl-opleidingen in Carrosserietechniek nog relevanter en actueler te maken.

Bij het Automotive College zijn we altijd op zoek naar initiatieven die een bijdrage leveren waar het werkveld echt iets aan heeft. Vanaf heden kunnen we hier met VOC snel en flexibel in optrekken.

Afbeelding

Deelnemer Go for Africa ROC Midden Nederland
14 februari 2019
ROC Midden Nederland
Automotive College

Studenten Automotive College doorstaan Sahara voor ondersteuning praktijkonderwijs in Gambia

Een konvooi van 30 auto’s met 65 Nederlandse mbo-ers en vrijwilligers is onderweg naar Mauritanië, Gambia en Senegal voor de 13e editie van Go For Africa. Sijmen, Bram, Igor, Luisito en Alec, team Thunderbirds, vertegenwoordigen het Automotive College. Zij gaan zeven weken als docent aan de slag op technische beroepsscholen in Banjul (Gambia) om hun kennis en ervaring van nieuwe (auto)technieken te delen in het lokale onderwijs.

Afbeelding

De koning in gesprek met Studenten van de Tech Campus
24 januari 2019
Automotive College
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College
ROC Midden Nederland

Tech Campus geopend door Koning Willem-Alexander!

​​​Onder grote belangstelling opende Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander donderdagochtend 24 januari onze Tech Campus in Nieuwegein. Koning Willem-Alexander nam uitgebreid de tijd om zoveel mogelijk studenten te spreken over de innovatieve projecten waar zij mee bezig zijn op de Tech Campus.

Afbeelding

Geld
10 juli 2018
Automotive College
Beauty College
Bouw & Interieur College
Business & Administration College
Creative College
Gezondheidszorg College
Horeca & Toerisme College
ICT College
Media, ICT & Design college
Sport College
Tech College
Veiligheid & Defensie College
Welzijn College
ROC Midden Nederland

Handreiking schoolkosten

Vanochtend zijn er berichten in de media verschenen over een aantal voorgenomen beleidsmaatregelen van de Minister van OCW. Hierin staat dat de Minister overeenstemming bereikt heeft met JOB (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs) en de MBO Raad over de 'Handreiking schoolkosten' met in het 'Servicedocument Schoolkosten' 16 afspraken over o.a. basisuitrusting school en onderwijsbenodigdheden.

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: