Nieuwsoverzicht

Nieuws over het Automotive College

Je kunt het laatste nieuws over ons college ook volgen op Facebook.

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Aris Willems, telefoon 06  24 82 72 73 of e-mail a.willems@rocmn.nl.

Heb je een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 0900 400 30 02 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

Afbeelding

Student van het jaar Neslihan Celikel, Docent van het jaar Maroua Sadni en vertegenwoordigers  van leerbedrijf van het jaar Kringloopcentrum Amersfoort
14 juni 2018
Automotive College
Beauty College
Bedrijfsopleidingen
Bouw & Interieur College
Business & Administration College
Creative College
Gezondheidszorg College
Facility, Horeca & Travel College
ICT College
Media, ICT & Design college
Participatie Opleidingen
Sport College
Tech College
VAVO Lyceum
Veiligheid & Defensie College
Welzijn College
ROC Midden Nederland

ROC Midden Nederland kiest student, docent en leerbedrijf van het jaar - Neslihan Celikel en Maroua Sadni student en docent van het jaar.

ROC Midden Nederland organiseerde op woensdag 13 juni voor de tweede keer het Uitblinkersgala in de Stadsschouwburg Utrecht. In aanwezigheid van studenten, docenten, familie, vrienden, relaties en vertegenwoordigers van leerbedrijven vond de verkiezing van de student, docent en leerbedrijf van het jaar plaats.

Afbeelding

Rondleiding
12 juni 2018
Automotive College
ROC Midden Nederland

Decanendag op het Automotive College was een succes !

Afgelopen donderdag werd er weer een decanenkring georganiseerd voor decanen van VO-scholen uit de regio. Deze keer waren de decanen welkom op ons Automotive College. De decanenkring werd hier geopend met een lekkere lunch en een welkomstwoord door directeur Ruud van Diemen.

Daarna werden de decanen rondgeleid door het pand door de afdelingsmanagers waarbij ze onder andere de Truck Academy, de showroom en het leerbedrijf te zien kregen. Al met al een geslaagde bijeenkomst van de decanenkring op ons mooie college!

Afbeelding

Student Niels Automotive
7 juni 2018
ROC Midden Nederland
Automotive College

Mbo'ers worden voortaan student genoemd. Een interview hierover met onze student Niels Gadellaa

Mbo’ers zullen geen deelnemers, maar studenten genoemd worden. Dit is op 31 mei besloten. Het thema speelde al lange tijd, maar over twee jaar (schooljaar 2021-2020) zal het in de wet vastgelegd worden. Niels Gadellaa zit op een mbo-opleiding van het Automotive College van het ROC Midden Nederland in Nieuwegein. Wat vindt hij hiervan? En wat zijn zijn ervaringen als mbo-er? 

Een greep uit het interview: 

Afbeelding

Dag van de Techniek
6 juni 2018
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College
Automotive College

Kom ook naar de 'Dag van de Techniek' a.s. zaterdag 9 juni

Aanstaande zaterdag 9 juni wordt de 'Dag van de Techniek' weer georganiseerd. 4 colleges van de Tech Campus zijn van de partij. Kom jij ook? Je bent van 11.00 tot 15.00 uur welkom op het Cals College.

Van 11.00-15.00 uur mag je zelf - binnen en buiten - de leukste dingen doen. Maak je eigen website, leg een prachtig straatje, bedien een minigraver of word DJ! Op deze dag kan je samen met je familie zien hoe leuk en divers een beroep in de technische branche is. Kom het beleven!

Afbeelding

Doorknippen lint
17 mei 2018
Automotive College
Bouw & Interieur College
Business & Administration College
Facility, Horeca & Travel College
Tech College
ROC Midden Nederland

Feestelijke opening afdeling Entree-opleidingen Bouw & Techniek

De vernieuwde afdeling Entree-opleidingen Bouw & Techniek is officieel geopend. De opening werd feestelijk gevierd samen met onze studenten, medewerkers, bouwers ​​én de wethouder van gemeente Nieuwegein. 

Tijdens de opening nam Margret te Stroete, afdelingsmanager Entree Techniek​, het openingswoord waarbij ze de betrokken bouwbedrijven en docenten bedankte. Ook zette ze hierbij natuurlijk onze eigen entree-studenten in het zonnetje die hebben meegeholpen met de verbouwing.

Afbeelding

Podiumplek voor ACRT
19 april 2018
ROC Midden Nederland
Automotive College

2 podiumplaatsen voor Automotive College op ‘Endurance Promo Race’ op Circuit Zandvoort

Studenten van het Automotive College deden vorige week mee met de ‘Endurance Promo Race’ die werd georganiseerd door het Dutch National Racing Team. Op het circuit in Zandvoort gingen de studenten met hun eigen raceteam ‘Automotive College Race Team’ de strijd aan met andere deelnemende teams. Het studententeam van ROC Midden Nederland viel in de prijzen: de eerste prijs voor de 4 uursrace én de derde prijs voor de 2 uursrace.

Afbeelding

Foto prijzen op NK
16 april 2018
Automotive College
ICT College
ROC Midden Nederland

Studenten ROC Midden Nederland pakken twee prijzen op het NK Hydrogen Horizon Automotive Challenge

Studenten van het Automotive College en het ICT College hebben afgelopen vrijdag meegedaan met het eerste NK Hydrogen Horizon Automotive Challenge in Assen. In de TT Hall Assen gingen in totaal vier ROC-teams met eigen geconstrueerde waterstofauto’s in schaal 1:10 de strijd met elkaar aan. Het team van ROC Midden Nederland won twee van de vier te winnen prijzen: de eerste prijs voor innovatie en de eerste prijs voor energy (zuinig rijden).

Afbeelding

Raceteam Tech Campus
11 april 2018
ROC Midden Nederland
ICT College
Automotive College

Tech Campus team racet met waterstofauto op 1e NK Hydrogen Horizon Automotive Challenge

Het Automotive College en ICT College van ROC Midden Nederland doen op vrijdag 13 april met een team mee aan het NK H2AC.

In de TT Hall Assen gaan in totaal vier ROC-teams met eigen geconstrueerde waterstofauto’s in schaal 1:10 de strijd met elkaar aan. De winnaar plaatst zich voor het WK 2018 in Duitsland.

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: