Nieuwsoverzicht

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Aris Willems, telefoon 06  24 82 72 73 of e-mail a.willems@rocmn.nl

Twitter

Praat met ons mee via ons twitteraccount

Afbeelding

Techniekmarkt
26 januari 2018
ROC Midden Nederland
Automotive College
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College

Geslaagde Techniekmarkt op Tech Campus Nieuwegein

Op donderdag 25 januari organiseerde ROC Midden Nederland op de Tech Campus de jaarlijkse Techniekmarkt. Tijdens deze markt presenteerden BOL 4 studenten van verschillende techniekopleidingen hun projecten en stages. Voor het eerst waren de vier colleges; ICT College, Bouw & Interieur College, Tech College en Automotive College, tegelijk vertegenwoordigd. Deze vier colleges vormen samen de Tech Campus in Nieuwegein. De Techniekmarkt werd druk bezocht door ouders, begeleiders, bedrijven, toekomstige studenten en andere belangstellenden o.a. uit het VO.

Afbeelding

Studenten met kachel
11 januari 2018
Automotive College
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College

Techniekmarkt Tech Campus

Op donderdag 25 januari a.s. organiseert ROC Midden Nederland op de Tech Campus de jaarlijkse Techniekmarkt. Tijdens deze markt presenteren BOL 4 studenten van verschillende techniekopleidingen hun projecten en stages. Voor het eerst zijn de vier colleges; ICT College, Bouw & Interieur College, Tech College en Automotive College, tegelijk vertegenwoordigd. Deze vier colleges vormen samen de Tech Campus in Nieuwegein. De Techniekmarkt is bedoeld voor ouders, begeleiders, bedrijven en natuurlijk toekomstige studenten en andere belangstellenden.

Afbeelding

kraan
6 december 2017
Automotive College
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College

ROCMN bouwt verder aan realisatie Tech Campus Nieuwegein

​ROC Midden Nederland bouwt in Nieuwegein aan de realisatie van de Tech Campus. Op de leslocatie Harmonielaan 2 te Nieuwegein, waar de opleidingen van het Bouw & Interieur College en Tech College gevestigd zijn, wordt sinds de zomer ook druk verbouwd. De verhuizing van het ICT College naar Nieuwegein begin 2017 was al een eerste stap in de realisatie van de Tech Campus. Ook het recent vernieuwde Automotive College, gelegen op de Structuurbaan, is een onderdeel van de Tech Campus Nieuwegein.

Afbeelding

Waterstofauto
28 november 2017
Automotive College
ICT College
Tech College
ROC Midden Nederland

Studenten Tech Campus doen mee met waterstofauto raceteam aan NK 'Hydrogen Horizon Automotive Challenge Nederland'

Het waterstofraceteam is een nieuw excellentietraject vanuit de Tech Campus. Excellente studenten van het Automotive, Tech en ICT College bouwen samen in multidisciplinaire teams aan hun eigen op afstand bestuurbare waterstofraceauto’s. Daarna bereiden ze zich voor op het NK waterstofracen, ‘The Hydrogen Horizon Automotive Challenge Nederland’ op het TT Circuit in Assen.

Afbeelding

Studenten bij de bus
22 november 2017
Facility, Horeca & Travel College
Veiligheid & Defensie College
Automotive College

VO bustour succes door inzet van onze eigen studenten

Een terugblik: vorige week organiseerde Sterk VO een bustour langs verschillende locaties van ROC Midden Nederland en MBO Utrecht voor mentoren, decanen en teamleiders van het voortgezet onderwijs. Onze eigen studenten maakten dit tot een succes door presentaties en uitleg in de bus én op het college zelf.

Afbeelding

Studenten van het Aeres
8 november 2017
Automotive College

Studenten van het Aeres MBO krijgen deze week les in ons Automotive College!

De 4e jaars studenten Agrarische Techniek van Aeres MBO hebben bij ons college in de bufferweek genoeg ruimte om kennis op te doen en zich voor te bereiden op de examens. Docent Hans Eykelkamp van Aeres MBO licht toe: ‘’In deze ruimte gaat het vak nog meer leven doordat we met praktische opdrachten aan de slag kunnen. Er is niks mooiers voor onze studenten dan het in de praktijk te ervaren’’.

Afbeelding

Nieuwe kantine Automotive College
24 oktober 2017
Automotive College

Neem een kijkje in ons vernieuwde Automotive College

Het Automotive College maakt ruimte voor groei
Na een zomer hard werken, mag het resultaat er zijn. Het Automotive College is verbouwd om ruimte te maken voor het gestegen aantal leerlingen én de nieuwe Truckacademy. De panden op structuurbaan 6 en 8 zijn samengevoegd om zo te voldoen aan de groeiambitie van het college.

Afbeelding

Automotive College aanwezig op 'Science for Humanity' event
13 oktober 2017
Automotive College

TechCampus aanwezig op 'Science for Humanity' event

Vandaag is onze docent Sam Schillemans namens de TechCampus aanwezig op het 'Science for Humanity' event in het Nationaal Militair Museum. Hij geeft hier vandaag een presentatie over de integratie van waterstoftechniek binnen het mbo onderwijs. Wat een gave ontwikkelingen binnen het mbo en trots dat we vanuit het Automotive College hieraan bijdragen! Lees hier meer over het event. 

Afbeelding

Feest van de techniek workshop
18 september 2017
Automotive College
Bouw & Interieur College
ICT College
Tech College

Feest van de Techniek 2017

De 4e editie van het Feest van de Techniek staat voor de deur! Meer dan 1.500 vmbo-leerlingen nemen van 6 t/m 10 november een kijkje achter de schermen bij verschillende technische bedrijven in Utrecht. Het thema gaat over de toepassing van de techniek: hoe werkt het en wat kun je er mee?

Colleges van ROC Midden Nederland dragen op verschillende manieren bij aan het feest van de techniek. Behalve als sponsor is ROC Midden Nederland ook actief in de organisatie en het verzorgen van workshops.

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: