Bedrijven aan het woord

“Ik verwacht dat mijn leerlingen dingen willen leren”

Wilfred Herder, Herder Autoschade Leusden

“We hebben speciale opleidingsprogramma’s waarin alle kanten van het beroep aan de orde komen. Ik verwacht van mijn leerlingen dat ze goed luisteren, dat ze gemotiveerd aan het werk gaan en dat ze dingen willen leren. Het is ontzettend mooi om te zien dat bijna alle leerlingen slagen: in de voorbije vijftien jaar zijn er maar twee jongens geweest die hun opleiding niet in één keer gehaald hebben. Het leukste vind ik dat leerlingen hier beginnen en niets weten, maar na onze opleiding als volwaardige werknemers aan de slag kunnen.”

“Ik ben heel tevreden over de opzet van de opleiding”

Peter Leewis, Leewis tweewielers, De Meern

“We steken veel tijd en energie in de leerlingen die bij ons in de praktijk meelopen. We maken afspraken over de tijd die ze bij ons werken. We hebben prima contacten met ROC Midden Nederland over de voortgang van de leerlingen en we hebben gelukkig geen gebrek aan jongens die bij ons tot vakman opgeleid willen worden. Ik ben tevreden over de opzet van de opleiding.  Op school werken de studenten aan hun houding en wij brengen ze vaardigheden bij."

“Enthousiasme vind ik belangrijker dan sleutelervaring”

“Vrachtwagenmonteurs zijn schaars. Daarom besloten we om ons eigen personeel op te leiden. Twee leermeesters, ervaren rotten in het vak, stomen de jongens klaar tot volwaardige monteurs. We investeren in ons personeel en we verwachten dat werknemers hier minimaal drie jaar blijven. Enthousiasme en motivatie vind ik belangrijker dan sleutelervaring. We zijn een gezellige club, we doen het echt samen. We werken door tot een vrachtwagen klaar is om weer de baan op te gaan. Met een van negen-tot-vijf mentaliteit doe je het werk én het team tekort.”

Wim van Lunteren, wagenparkbeheerder Goes Techniek

Studenten Bedrijfsautotechniek

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: