Studenten Automotive College vertellen

Studenten vertellen graag over hun ervaring op school, op stage, of met de projecten van de opleiding. Wil je meer verhalen horen? Kom vooral naar de open dag van het college!

Student in de race voor AMT’S Bedrijfs- en Autotechnicus van de toekomst.

Anass is student Technisch Specialist Personenauto’s niveau 4. Anass heeft een passie voor auto’s en dan met name de elektrische en waterstof auto’s. ‘’Het is leuk om auto’s te repareren, eraan te sleutelen en nieuwe dingen te leren’’. Anass heeft voor zijn huidige opleiding, de opleiding Eerste Autotechnicus niveau 3 afgerond bij ROC Midden Nederland.

Student Anass

Stage lopen bij een Land Rover-dealer

Wouter van de Schraaf (2e-jaars student technisch specialist personenauto’s) is begonnen met een stage bij een Land Rover-dealer. Wouter: ‘Ik heb de hele zomer gezocht naar een stageplek. Toen ik na de vakantie op school kwam, zei een van mijn docenten: ‘Er is een plek vrijgekomen bij een dealer, omdat er een student met de opleiding is gestopt. Bel maar snel’. Ik heb vandaag voor het eerst een versnellingsbak uit elkaar gehaald, omdat hij het niet meer deed. Er bleken twee lagers kapot te zijn. Ik weet zeker dat ik iets in auto’s wil blijven doen: motorisch sleutelen. Ik vind het erg mooi om erachter te komen hoe alles werkt, hoe complex het in elkaar zit en hoe het blijft werken. Het Automotive College is een heel fijne school. Ik word goed geholpen door de docenten en mijn mentor.’'

Student Wouter

Na een jaar hbo, toch mbo

Arthon Tuiten (3e-jaars student technisch specialist personenauto’s): '’Ik heb na de havo een jaar hbo gedaan en daar had ik het niet naar m’n zin. Er werd goed uitgelegd wat je moet doen, maar we gingen nooit iets doen. Ik heb het nu mega naar mijn zin. Heel veel mensen zeiden: ‘Waar begin je aan?’ Ik loop op dit moment stage bij een dealer en heb op het moment vooral met fossiel te maken. Elektriciteit zal steeds meer komen. Waterstof gaat hoop ik en denk ik meer een revolutie worden dan elektriciteit. Mensen zijn bang om een elektrische auto te kopen vanwege de actieradius, maar die is voor de meeste mensen meer dan genoeg. Om iedereen van fossiel af te krijgen is waterstof nodig: het beste van beide werelden. Als we allemaal elektrisch zouden gaan rijden en de auto ’s nachts aan de lader hebben, raakt het net overbelast.’

Student Arthon

Meiden kunnen dit werk ook prima doen!

Suzanne Klever, Manager Transport en Logistiek (bol, niveau 4)

"In bijna alle bedrijven zit wel iets van logistiek.  Wat ik vooral leuk vind is het plannen en regelen. Bijvoorbeeld het plannen van vrachtwagens; wanneer worden ze ingeladen, gelost of wanneer moeten ze vertrekken. Veel mensen zien Transport en Logistiek wel als een mannenwereld maar meiden kunnen dit werk ook prima doen!"

Suzanne Klever, studente Transport en Logistiek
Suzanne Klever, studente Transport en Logistiek

Stage bij Ferrari was heel leerzaam.

Nadir Boudente, Technisch Specialist Personenauto's (bol niveau 4)

"Ik heb elektra en het sleutelen aan auto’s altijd erg leuk gevonden en hierin kan ik het combineren. Mijn laatste stage bij Ferrari in Italië was heel leerzaam en ‘once in a life time’. Ze doen daar alles rondom auto’s repareren en reviseren. Bijvoorbeeld de hele auto en motorblok uit elkaar halen, de carrosserie volledig in orde maken en vervolgens alles weer in elkaar zetten!"

 

Nadir bij Ferrari
Nadir op stage bij Ferrari in Italië

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: