Onze docenten van het Automotive College vertellen

De docenten van het Automotive College zijn betrokken bij hun studenten en willen hen de fijnste kneepjes van het vak leren zodat zij goed voorbereid aan het werk kunnen. Zij vertellen graag over hun ervaringen. Wil jij meer van hen horen? Kom vooral naar één van onze open avonden!

"Met studenten deel ik mijn liefde voor dit vak”
Sander de Wijer, docent Autoschadeherstel en Autoschadetechnicus

“Achter elke gedeukte voorbumper zit elektronica: een autoschadetechnicus herstelt defecte voertuigsystemen met meetapparatuur en een computer. Je werkt met je handen én je hebt kennis van complexe reparatietechnieken. We werken met computersimulaties en digiboeken via de laptop. Ik ben zelf monteur en autoschadehersteller en geweest. Als autoschadehersteller kijk je met welke kunststof je te maken hebt en met welke middelen de bumper eventueel te repareren is. Met studenten deel ik mijn liefde voor dit vak: het is een uitdaging om een gehavende auto  zó te repareren dat hij weer als nieuw rijdt.”
“De stage is het belangrijkste deel van de opleiding”
Peter Pot, docent Motorvoertuigentechniek

“Veel leerlingen dromen ervan garagehouder te worden. Dat ben je niet zomaar, je moet een echte allrounder zijn. We laten onze jongens dus constant zien wat ze nodig hebben. De stage is het belangrijkste deel van de opleiding, maar voordat leerlingen de praktijk ingaan moeten ze aan een aantal voorwaarden voldoen: ze moeten gemotiveerd zijn en zin in werk hebben. Eenmaal op stage volgen we ze op de voet. Door alle energie die we in het contact met de stagebedrijven steken, bouwen we goede relaties op. Zo blijven we steeds op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.”

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: