Onze docenten

De docenten van het Automotive College zijn betrokken bij hun studenten en willen hen de fijnste kneepjes van het vak leren zodat zij goed voorbereid aan het werk kunnen. Zij vertellen graag over hun ervaringen. Wil jij meer van hen horen? Kom vooral naar één van onze open avonden!

Sander de Wijer

Sander is projectleider 'duurzame mobiliteit'.

'Met alle stakeholders willen we een versnelling maken in de transitie op duurzame mobiliteit. Hier zetten we nu volop in en dit is de opdracht die wij als opleider met het bedrijfsleven hebben. Het is een verandering die ons allemaal treft en waar de student uitvoering aan gaat geven. Juist daarom is het van belang om het regionale bedrijfsleven nog meer te integreren in het onderwijs, zodat je zeker weet dat het onderwijs én de student zich de juiste kant op ontwikkelt. In die zin leiden we samen de werknemer van de toekomst op: flexibel, veelzijdig en zelfsturend.’

Sander de Wijer (projectleider 'duurzame mobiliteit')
“De stage is het belangrijkste deel van de opleiding”
Peter Pot, docent Motorvoertuigentechniek

“Veel leerlingen dromen ervan garagehouder te worden. Dat ben je niet zomaar, je moet een echte allrounder zijn. We laten onze jongens dus constant zien wat ze nodig hebben. De stage is het belangrijkste deel van de opleiding, maar voordat leerlingen de praktijk ingaan moeten ze aan een aantal voorwaarden voldoen: ze moeten gemotiveerd zijn en zin in werk hebben. Eenmaal op stage volgen we ze op de voet. Door alle energie die we in het contact met de stagebedrijven steken, bouwen we goede relaties op. Zo blijven we steeds op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.”

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: